Golvvård

Vi erbjuder golvvård i Göteborg, Helsingborg & Kungsbacka

Kontakta mig

Så här går det till

Våra golvvårdsspecialister gör kostnadsfria på plats-besök hos er för att dels se på golven som ska underhållas där vi gör en golvbesiktning, dels behovsanalyserar vi samt säkerställer och offererar ett fast pris på arbetet. Vi kan också upprätta ett golvvårdsprogram för er, där vi ger er en underhållsplan för era golv och dess framtida vård. Vi återkommer till många av våra kunder på regelbunden basis utefter den underhållsplanen som vi upprättat åt dem.

Golvvård för ett bättre intryck.

Framför allt trapphus, köpcentrum och restauranger kräver en bra utförd golvvård med polermaskiner som ger golven en längre livslängd och finare glans, samtidigt som det underlättar vardagsstädningen av golven. Att städa med handkraft är inte tillräckligt på längre sikt om man vill ha fina och rena golv. Entrén är också det första besökare, kunder och gäster ser, därför är vackra golv i entrén viktigt för helhetsupplevelsen.

Den rätta golvvården och underhållsplanen ger er mer hållbara golv.

Underhåll regelbundet

Att underhålla sina golv med jämna mellanrum gör att inomhusmiljön som helhet förhöjs i sitt utseende. Tyvärr ger golv som inte underhålls, den motsatta känslan. Man sliter på sina golv oavbrutet genom att gå på dem, ha möbler som flyttas över golven, djur och barn som springer och leker över golven. Men också ljusinsläppet från fönster gör att golven torkar ut och skapar färgavvikelser, sprickor och slitage. Likaså gäller det golven på kontor, trapphus, entréer, butiker köpcentrum och restauranger. Att underhålla och göra golvvård med jämna mellanrum, ger era golv de bästa förutsättningarna.

Egen maskinpark

Vi på Kinga har en egen maskinpark med golvvårdsmaskiner och vi utför golvvård på trägolv, laminat, plastmatta, vinylgolv, linoleumgolv, heltäckningsmattor, natursten, gummigolv och klinkergolv. Vi använder endast professionella maskiner från Excentr, Kärcher, Orbotech och Nilfisk. Våra golvvårdsspecialister är utbildade och certifierade golvvårdare. Vi har maskiner som är sladdrivna, men vi har också batteridrivna golvvårdmaskiner som kan göra sitt jobb på platser där det inte finns eluttag att tillgå. Det finns olika typer av golvvård som anpassas till olika typer av golv och underlag. Det handlar helt enkelt om att ge ditt golv rätt vård, beroende på förutsättningarna och golvets material och egenskaper och i vilken inomhusmiljö de befinner sig i.

Trapphus, köpcentrum och restauranger kräver en bra utförd golvvård med polermaskiner.

parkett - Golvvård
Golvvård trägolv

Det är populärt att ha trägolv i form av parkett. Ett känsligt golv som kräver sitt underhåll för att man ska bevara ett vackert golv. Trä- och parkettgolv är också ljuskänsligt och har man inte ytskyddsbehandlat sina golv, så kan de torka ut samt spricka. Ett parkettgolv är också lätt att få skrapmärken på om det inte har skötts på rätt sätt och livslängden förkortas därför påtagligt snabbt. Dessa golv är också vattenkänsliga och kan skadas om man använder fel kemikalier och rengöringsmedel. Vi har rätt utrustning, ytskydd samt rengöringsprodukter för att ge liv och skydd till dina trägolv

pvc - Golvvård
Golvvård plastmatta, PVC, vinylgolv

Plastgolv är slitstarka och förekommer ofta i kommersiella lokaler, kontor, skolor och allmänutrymmen – men också vanligt förekommande i badrum och toaletter. Våra metoder till golvvård av plastmatta och vinyl är utomordentlig. Våra polermaskiner och golvexperter vet exakt hur era golv ska hanteras, poleras och skyddsbehandlas.

linoleum - Golvvård
Golvvård linoleum

Linoleum har funnits sedan 1800-talet och det framställs av sågspån eller korkmjöl, kokt linolja, harts, torkmedel samt färgpigment. Linoleummattan kännetecknas av att vara lite mattare, men också starkare och hårdare – det är därför mycket slittåligt.Just därför kan mattan självläka smårepor till en viss gräns. Mattan har också en oregelbundenhet i sitt mönster och struktur. Men golvet är vattenkänsligt och används därför inte i våtrum. För mycket vatten på linoleum kan nämligen få golvet att börja ruttna eftersom det tillverkas av naturliga råvaror. Linoleum är också helt färgat, inte bara det översta skiktet.

Våra slipmaskiner renoverar upp era linoleumgolv, så att de ser nya ut igen. Även om de ser väldigt slitna ut, går det allt som oftast att slipa ner översta lagret, porfylla mattan och sedan vaxa golven för att slutligen polera golven med vår egna utrustning. Vi kan linoleum helt enkelt.

mosaik - Golvvård
Golvvård sten- och klinkergolv

Stengolv – såsom marmorgolv, kalkstensgolv, betonggolv och klinker, så krävs regelbundet maskinunderhåll för bästa resultat och utseende. Vi polerar och djuprengör åt fastighetsägare, bostadsrättsföreningar framför allt i gemensamhetsutrymmena samt i trapphus och entréer. Men vi utför också golvvård av sten och klinker i restauranger, kontor, köpcentrum och butiker. Och givetvis i privatbostäder i hallar, vardagsrum, kök och våtrum med mera.

Ge golven en längre livslängd

Vi ger en bra utförd golvvård med polermaskiner som ger golven en längre livslängd och finare glans, samtidigt som det underlättar vardagsstädningen av golven.

Besöksfrekvensen är ofta hög i flerbostadshus, kommersiella inomhusmiljöer och kontorsbyggnader där vardagsstädningen av lokalvårdare utförs oftast veckovis endast med handkraft med mopp och skaft. Man får sina golv moppade vecka efter vecka, medan smutsen gräver sig ner djupare och djupare ner i golvet. Det både sliter på golvet och ger ett oestetiskt utseende till slut. Att städa med handkraft är inte tillräckligt på längre sikt om man vill ha fina och rena golv. Entrén är också det första besökare, kunder och gäster ser, därför är vackra golv i entrén viktigt för helhetsupplevelsen.

Våra certifierade golvvårdsexperter kan göra en underhållsplan för er, där vi på Kinga återkommer till er varje år enligt planen som upprättats. Självklart kan vi ge er ett fast pris på arbetet. Ta kontakt med oss, så gör vi ett besök hos er, kostnadsfritt.

Ta kontakt
Frågor på det?

020 – 899 100
[email protected]

Vår kundtjänst finns här för att hjälpa dig måndag-fredag 08.00-17.00. Klicka på kontakta mig om du hellre vill att vi kontaktar dig. Du når oss även via chatten och på vår Facebooksida.

Kontakta mig